Τρεις δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει η ταινία Batman/Superman
Movies and TV

Τρεις δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει η ταινία Batman/Superman

Ίσως η μεγαλύτερη κινηματογραφική είδηση της χρονιάς ήρθε μέσα στο Σαββατοκύριακο όταν ο Zack Snyder ανακοίνωσε ότι η συνέχεια του Man of Steel θα είναι μια ταινία που θα περιλαμβάνει και τον Batman.

Όπως είναι φυσικό οι θεωρίες άρχισαν αμέσως να εξελίσσονται για το πώς οι δύο μεγαλύτεροι σούπερ ήρωες θα μπορέσουν να χωρέσουν στην ίδια ταινία.

Η συνύπαρξη τους όμως έχει καταγράφει πολλές φορές στο παρελθόν τόσο σε comic όσο και σε animation. Πάμε να δούμε λοιπόν τρία storyline που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι δημιουργοί της ταινίας.

 The Dark Knight Returns

H  ιστορία του Frank Miller κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και δεν έχει σχέση με την τελευταία ταινία του Christopher Nolan παρά το παρόμοιο όνομα. Αν οι δημιουργοί της ταινίας θα ήθελαν να φέρουν τον Superman αντίπαλο με τον Batman τότε αυτή είναι η λογική επιλογή.

Ο Μπρους Γουέιν έχει περάσει τα 50 του χρόνια και βγαίνει από τη συνταξιοδότηση όταν μια πυρηνική απειλή γονατίζει την Αμερική. Με τις ενέργειες του απομονώνει το Γκόθαμ που γίνεται πλέον η πιο ασφαλής πόλη στις Η.Π.Α. Η κυβέρνηση  δίνει εντολή στον Superman να αφαιρέσει την εξουσία από τον Batman. Οι δυο τους οδηγούνται σε μία επική σύγκρουση με τον Batman να «γονατίζει» τον άνθρωπο ατσάλι. Στη συνέχεια ο Batman σκηνοθετεί τον θάνατο του όμως ο Superman γνωρίζει την αλήθεια.

Μια τέτοια ιστορία που θα έφερνε μια τέτοια σύγκρουση ίσως να είναι και ο καλύτερος δρόμος για τη συνέχεια που θα οδηγήσει στην δημιουργία της Justice League.

World’s Finest

Batman και Superman ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τους μεγαλύτερους εχθρούς τους. Από τη μία ο Lex Luthor, η παρουσία του οποίου προαναγγέλθηκε (στο περίπου) στο Man of steel, και από την άλλη ο Jocker που και αυτοί από την πλευρά τους έχουν συμμαχήσει.

Αν και αυτή η ιστορία μοιάζει ιδανική διαβάζοντας το comic, στην πραγματικότητα το να επιχειρούσε κάποιος να μπει στο χαρακτήρα του Jocker λίγα μόλις χρόνια μετά την θρυλική πλέον ενσάρκωση του από τον Χιθ Λέτζερ θα ήταν αυτογκόλ από τα αποδυτήρια για τους παραγωγούς, αφού θα τράβαγε την προσοχή πάνω σε λάθος άνθρωπο.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ιστορία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό προτιμήσεων από τους φανατικούς της DC.

Public Enemies

Άλλη μία ιστορία που περιλαμβάνει τον Lex Luthor που μοιάζει ως η λογική επιλογή για τον κακό της ιστορίας.

Ο δισεκατομμυριούχος Luthor εκλέγεται πρόεδρος των Η.Π.Α. και μία από τις πρώτες ενέργειες του είναι να χαρακτηρίσει τον Superman εχθρό του κράτους και να ζητήσει το κεφάλι του στο πιάτο βάζοντας μάλιστα παχυλή ανταμοιβή ως έπαθλο για αυτόν που θα τα καταφέρει. Ο Superman στρέφεται για βοήθεια στον Batman καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που μπορεί να εμπιστευθεί και μαζί αντιμετωπίζουν ορδές αντιπάλων, από απλούς ανθρώπους μέχρι μισθοφόρους.

Στο Man of of steel έχουν μπει οι βάσεις που δείχνουν τον πλούτο του Luthor αλλά και την ανασφάλεια που νιώθουν οι απλοί άνθρωποι απέναντι στον Superman, οπότε και αυτή η ιστορία μοιάζει λογική.

Τι θα γίνει τελικά;

Το να πάρει ο Zack Snyder μία από αυτές τις ιστορίες ή κάποια άλλη και να την ακολουθήσει πιστά μοιάζει δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι ότι απλά θα στηριχθεί σε κάποια από αυτές βάζοντας όμως πινελιές οι οποίες θα βοηθήσουν το γενικότερο σύμπαν της DC να εξελιχθεί αφού για πρώτη φορά φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο.

Όπως και να ‘χει από τη στιγμή που η ταινία έχει επιβεβαιωθεί δεν θα αργήσει ο καιρός που οι πληροφορίες θα αρχίσουν να έρχονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ