Προλαβαίνει ο George Martin να κυκλοφορήσει το βιβλίο πριν αρχίσει το Game of Thrones;
Game of thrones

Προλαβαίνει ο George Martin να κυκλοφορήσει το βιβλίο πριν αρχίσει το Game of Thrones;

Τη Δευτέρα που μας πέρασε το HBO επιβεβαίωσε ότι έκτος κύκλος του Game of Thrones θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, χωρίς όμως να αποκαλύψει ακριβή ημερομηνία.

Αυτό που είδαμε όμως μέσω του πόστερ είναι τον Τζον Σνόου ολοζώντανο, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα τον δούμε στην έκτη σεζόν.

Ωραία όλα αυτά, όμως για τους ανθρώπους που διαβάζουν και τα βιβλία τα νέα δεν τα λες και τόσο καλά.

Κι αυτό γιατί η σειρά πλέον έχει «καβαλήσει» το A Song of Ice and Fire του George Martin αφού έχει ξεμείνει από υλικό.

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς A Dance With Dragons κυκλοφόρησε το 2011, τη χρονιά δηλαδή που έκανε πρεμιέρα και η τηλεοπτική σειρά. Από τότε και μετά ο Martin βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του έκτου βιβλίου που θα έχει τίτλο Winds of Winter.

Χωρίς να υπάρχει τίποτα επίσημο και με βάση υπολογισμούς που έκαναν στις αρχές του 2015 άνθρωποι που ασχολούνται με το έργο του George Martin, με τους ρυθμούς που γράφει ο συγγραφέας το βιβλίο θα πρέπει να αναμένεται το νωρίτερο στα τέλη του 2016 ή αρχές του 2017.

george-rr-martin

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται το βιβλίο και το πόσο κοντά ή όχι βρίσκεται στην ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 200 σελίδες χειρόγραφου είχαν μείνει έξω από το Dance with Dragons και θα χρησιμοποιηθούν στο νέο βιβλίο, ενώ το νέο υλικό που είχε ο Martin στα χέρια του ξέραμε ότι ήταν περίπου 180 σελίδες.

Από τότε βέβαια γράφει –θεωρητικά- πάντα συνέχεια και δεν αποκλείεται να είναι κοντά στο τέλος.

Ακόμα και έτσι όμως, προλαβαίνει το βιβλίο να κυκλοφορήσει μέχρι το Απρίλιο;

Το 2011, από τη στιγμή που ο Μάρτιν παρέδωσε τα γραπτά του, πέρασαν μόλις επτά εβδομάδες μέχρι ο εκδοτικός οίκος να το κυκλοφορήσει.

Για ένα συγγραφέα του «μεγέθους» του Martin κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αφού ασχολούνται δεκάδες άνθρωποι με  αυτόν.

Για να προλάβει λοιπόν το Winds of Winter την πρεμιέρα της σειράς ο George Martin έχει καταληκτική ημερομηνία. Και αυτή είναι στα τέλη Φλεβάρη. Αν δεν προλάβει, η σειρά και επισήμως θα αρχίσει να κάνει spoiler για τα βιβλία, κάτι που ήδη κάνει σε μικρότερο βαθμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ