30 ταινίες που περιμένουμε πως και πως μέσα στη χρονιά
Movies

30 ταινίες που περιμένουμε πως και πως μέσα στη χρονιά

Όταν η χρονιά ξεκινάει είμαστε γεμάτοι προσδοκίες. Όλα τα βλέπουμε καλά, όλα τα βλέπουμε αισιόδοξα. Έτσι και με τις ταινίες. Μόνο από την περιγραφή τους ή το πρώτο trailer ενθουσιαζόμαστε πολλές φορές και καταλήγουμε να τρώμε τα μούτρα μας.

Δεν πειράζει όμως γιατί και η διαδικασία της αναμονής μια χαρά διαδικασία είναι. Έτσι συγκεντρώσαμε για εσάς 30 ταινίες που περιμένουμε φέτος πως και πως. Η σούμα όπως πάντα στο τέλος της χρονιάς, αφού το σίγουρο είναι ότι θα έχουν εμφανιστεί κι άλλες από εκεί που δεν το περιμέναμε και θα κλέψουν την παράσταση. Πάμε λοιπόν…

The Hateful Eight

Για αυτή την ταινία δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ. Από 7 Ιανουαρίου παίζεται και στην Ελλάδα. Και δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά όταν μιλάμε για την όγδοη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Κάνουμε μόνο μία επανάληψη στο trailer μέχρι να πάμε στο σινεμά.

The Revenant

Μόλις πέρυσι ο Αλεχάντρο Ινιαρίτου πήρε το όσκαρ για το Birdman. Θα είναι δύσκολο να το επαναλάβει φέτος αλλά η ταινία μοιάζει κομμένη και ραμμένη για να πάρει ο Ντι Κάπριο το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Αν δεν το καταφέρει και φέτος θα αρχίσουμε και εμείς να πιστεύουμε στη συνομωσία εναντίον του.

Anomalisa

Ο ιδιοφυής Τσάρλι Κάουφμαν του Adaptation και του Being John Malcovic επιστρέφει με ταινία stop-motion animation που όμως δεν τη λες σε καμία περίπτωση παιδική αφού μας μεταφέρει στη ζωή ένος άνδρα που ψάχνει ξανά το νόημα της ζωής.

https://www.youtube.com/watch?v=DT6QJaS2a-U

Deadpool

Ο πιο αθυρόστομος χαρακτήρας της Marvel έρχεται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη και όλοι περιμένουμε να δώσει μια φρέσκια πνοή στις ταινίες του στούντιο που η αλήθεια είναι ότι ακολουθούν παρόμοια φόρμουλα τα τελευταία χρόνια. Αν δεντ ο καταφέρει και ο Deadpool τότε έχουμε πρόβλημα.

Hail, Caesar!

Τρία χρόνια μετά το Inside Llewyn Davis που για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε δεν ήταν καν υποψήφιο για όσκαρ καλύτερης ταινίας οι Κοέν επιστρέφουν με τη μεγαλύτερη παραγωγή τους εδώ και πολλά χρόνια. Με ένα σωρό μεγάλα ονόματα να παρελαύνουν μας μεταφέρουν στα παρασκήνια του Hollywood της δεκαετίας του 50 και στο μυστήριο της εξαφάνισης ενός πρωταγωνιστή επικών ταινιών τύπου Μπεν Χουρ.

The Big Short

Η ιστορία πίσω από την μεγάλη αμερικανική κτηματομεσιτική φούσκα που έσκασε το 2008, παρασέρνοντας ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, Βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα μαζεύει μερικά από τα τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού σινεμά. Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Μπραντ Πιτ.

Zoolander 2

Πάνω από δέκα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας ο Μπεν Στίλερ επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο και μπορεί να μην περιμένουμε κάτι αντίστοιχο με το ορίτζιναλ αλλά και στο 50% να φτάσει θα μας αρκεί.

Midnight Special

Μία από τις ταινίες που έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες και έχει στόχο να δώσει πνοή στο sci-fi είδος επιστρέφοντας στο ύφος και την ατμόσφαιρα ταινιών της δεκαετίας του 80. Ένας πατέρας προσπαθεί να προστατέψει τον 8χρονο χαρισματικό γιο του την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Green Room

Μια punk μπάντα βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα μπαρ που βρίσκεται υπό τoν έλεγχο μίας ομάδας νεοναζιστων που δεν θέλουν να αφήσουν κανέναν μάρτυρα του εγκλήματος που έχουν διαπράξει.

X-Men: Apocalypse

Το τελευταίο μέρος της δεύτερης τριλογίας των X-MEN φέρνει στη μεγάλη οθόνη τον μεγαλύτερο κακό των κόμικς και ο Apocalypse υπόσχεται αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του.

Warcraft

Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του video-game που έχει δημιουργήσει τη δική του fantasy κουλτούρα, θα προσπαθήσει να πετύχει εκεί που οι περισσότερες αντίστοιχε απόπειρες απέτυχαν. Το αν θα το καταφέρει μένει να το δούμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των φανατικών. Που είναι πολλοί.

Independence Day: Resurgence

20 χρόνια μετά την πρώτη –κλασική πλέον- ταινία καταστροφής, οι εξωγήινοι επιστρέφουν με στόχο να τελειώσουν τη δουλειά. Ο Γουιλ Σμιθ δεν θα δώσει το παρών αλλά οι περισσότεροι από τους αρχικούς πρωταγωνιστές επιστρέφουν.

Ghostbusters

Ενώ η κουβέντα για σίκουελ των αρχικών ταινιών κράτησε πάρα πολλά χρονιά, η απόφαση τελικά ήταν ένα reboot με γυναικείο καστ. Φρέσκια προσέγγιση λοιπόν, αλλά όπως και να το κάνουμε δύσκολο να επιτευχθεί η μαγεία των προηγούμενων.

ghosbusters-3-reboot-cast

Star Trek Beyond

Ο JJ Abrams δεν κάθεται πλέον στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Το θέμα είναι μπορεί το Star Trek σε έναν κόσμο που πλέον κινείται σε ρυθμούς Star Wars να δώσει το κάτι παραπάνω; Ίσως το γεγονός ότι ο Simon Pegg μπλέκεται και με το σενάριο θα δώσει μια διαφορετική πνοή σε ένα ήδη διασκεδαστικό franchise που ψάχνει όμως το βήμα παραπάνω.

Batman V Superman: Dawn of Justice

Μετά από τρία χρόνια κουβέντας ήρθε η ώρα να δούμε τον νέο Batman στο πρόσωπο του Μπεν Άφλεκ. Η DC βγάζει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί τη Marvel και αυτή η ταινία θα κρίνει πολλά για το σύμπαν της.

https://www.youtube.com/watch?v=yViIi3gie2c

Captain America: Civil War

Ένα χρόνο μετά το δεύτερο Avengers που δεν προκάλεσε τον ίδιο ενθουσιασμό με το πρώτο, το Civil War υπόσχεται να δώσει έναν διαφορετικό δρόμο στους χαρακτήρες και λίγο πιο «μαύρο». Και φυσικά περιμένουμε να δούμε και την πρώτη εμφάνιση του Spider Man.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Στο πρώτο έγιναν ουρές στα σινεμά. Ήταν το πιο επιτυχημένο θρίλερ των τελευταίων χρόνων, αλλά τέτοιου τύπου επιτυχίες σπάνια επαναλαμβάνονται. Μακάρι να διαψευστούμε.

PHlBBexiy2ogoo_1_l

A Monster Calls

Ένα αγόρι που πασχίζει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η μητέρα πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, δέχεται τα βράδια επισκέψεις από ένας τέρας που του λέει ιστορίες. Τη φωνή του στο τέρας χαρίζει ο Λίαμ Νίσον.

The BFG

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με μία ταινία που ετοίμαζε χρόνια. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, μας λέει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που μαζί με έναν φιλικό γίγαντα προσπαθούν να σταματήσουν τους άλλους γίγαντες. Οι άλλοι γίγαντες τρώνε παιδιά.

Snowden

Ο Όλιβερ Στόουν φτιάχνει μία ταινία για τον άνθρωπο που έγινε παγκόσμια γνωστός μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων των H.Π.Α. Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Στόουν αλλά η ιστορία που είναι φρέσκια μπορεί να του δώσει κάτι από την έμπνευση του παρελθόντος.

Bourne 5

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στον ρόλο του Τζέισον Μπορν μαζί με τον σκηνοθέτη της αρχικής τριλογίας. Και επειδή γουστάραμε πολύ τις πρώτες ταινίες το περιμένουμε πως και πως.

Suicide Squad

Μετά τον νέο Batman θα δούμε και τον νέο Joker. Ο Jared Leto έχει όλα τα φώτα πάνω του αλλά δεν αποκλείεται το Suicide Squad να αποτελέσει την έκπληξη της χρονιάς. Το πρώτο trailer έχει ανεβάσει ψηλά τις προσδοκίες.

Finding Dory

Το Finding Nemo είναι μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες animation όλων των εποχών. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στην ξεχασιάρα Dory.

John Wick 2

To πρώτο John Wick έκανε ξανά τον Κιάνου Ριβς πιστευτό ως action hero και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προηγούμενης διετίας. Αν ακολουθήσει τα απλά βήματα του πρώτου τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

The Girl on the Train

Μια αλκοολική και με πολλά προβλήματα γυναίκα μένει μόνη όταν ο άντρας την παρατάει. Γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ίσως να έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό.

emily_blunt_103877

Doctor Strange

Νέος ήρωας για την τρίτη φάση της Marvel με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να βρίσκεται στο peak της καριέρας του και να υποδύεται έναν νευροχειρούργο που βλέπει την καριέρα του να καταστρέφεται μετά από τροχαίο ατύχημα. Ξεκινά ένα ταξίδι για να επουλώσει τις πληγές του και στον δρόμο συναντά τον Ancient One.

doctor-strange-benedict-cumberbatch-2

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Η πρώτη από τις spin-off ταινίες που εξελίσσονται στο σύμπαν του Harry Potter θα προσπαθήσει να φέρει ξανά λίγη από τη μαγεία του μεγάλου του αδελφού.

Rogue One

Η πρώτη από τις ταινίες ανθολογίας του Star Wars που δεν θα μπλέκονται όμως με την ροή της νέας τριλογίας. Σε αυτή μία ομάδα επαναστατών προσπαθεί να κλέψει τα σχέδια του Death Star πριν η αυτοκρατορία προχωρήσει στην υλοποίηση του.

star-wars-rogue-one

Passengers

O Chris Pratt μετά τις δύο κολλητές τεράστιες επιτυχίες (Guardians of the Galaxy, Jurassic World) πρωταγωνιστεί σε ένα διαστημικό δράμα, ως επιβάτης ένας σκάφους που μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους σε έναν άλλο πλανήτη όπου υπάρχει αποικία ανθρώπων. Όταν ξυπνάει κατά λάθος 60 χρόνια πριν την άφιξη στον προορισμό, αντιμετωπίζει την προοπτική να πεθάνει μόνος. Αντι γι αυτό ξυπνάει έναν ακόμα επιβάτη, που τυγχάνει να είναι η Τζένιγφερ Λόρενς. Καλή φάση.

passengers

Assassin’s Creed

Με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ βασίζεται φυσικά στο ομώνυμο video game και θα προσπαθήσει (όπως και το Warcraft) να κινήσει το ενδιαφέρον ενός μεγαλύτερου κοινού.

fassbenderheader

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ